Asko Virén Vuoden 2021 omistajanvaihdosasiantuntijaksi

Vuoden 2021 omistajanvaihdosasiantuntija on myrskyläläinen Asko Virén. Hän  on toiminut Suomen Yrityskauppojen franchiseyrittäjänä Lahdessa vuodesta 2007 alkaen. Nimitys julkistettiin Omistajanvaihdoskonferenssissa, joka järjestettiin verkkototeutuksena, Ovstudiona.

Virèn on toiminut puolitoista vuosikymmentä, yrityskauppojen ja sukupolvenvaihdosten välittäjänä, mutta myös kouluttajana erityisesti PäijätHämeen ja Kymen alueilla, mutta myös valtakunnallisesti, palkinnon  luovuttanut Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen toteaa.

Valinnan teki Omistajanvaihdosfoorumi. Omistajanvaihdosasiantuntijan valinnalla halutaan kiinnittää huomiota omistajanvaihdosten eri muotoihin ja niiden kehittämiseen. Vuoden omistajanvaihdosasiantuntija nimettiin nyt yhdennentoista kerran.

Vuoden omistajanvaihdosasiantuntijan nimeämisellä annetaan tunnustus tekijälle merkittävästä työstä omistajanvaihdosten edistämisessä. Nimeämisellä halutaan tähdentää sitä, että yrityskauppoihin ja sukupolvenvaihdoksiin on olemassa erikoistuneita ammattilaisia, joihin on
viisasta tukeutua.


Nimeämisellä halutaan lisätä tietoisuutta siitä, että yritysmarkkinat ovat olemassa ja niiden kehittymistä erityisesti mikroyritysten keskuudessa on hyvä edistää. Toiminnassa olevien yritysten jatkuvuus on syytä varmistaa, jotta osaamista ja omaisuutta ei haaskata.Lisätietoja:

projektipäällikkö Mika Haavisto, Suomen Yrittäjät, p. 050 550 1993,
mika.haavisto@yrittajat.fiOmistajanvaihdosfoorumia hallinnoi Suomen Yrittäjät ja sen ohjausryhmää puheenjohtaa  Elinkeinoelämän keskusliitto. Sen jäseniä ovat työ ja elinkeinoministeriö, Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Suomen Yrittäjät, Perheyritysten liitto, Finnvera, Business Finland, Finnvera, Nordea, Suomen Yrityskaupat, Suomen Yritysvälittäjäin ja omistajanvaihdosasiantuntijain liitto,
Suomen Uusyrityskeskukset, Suomen Elinkeino ja Kehitysyhtiöt, Suomen Yrityskummit, Seinäjoen Ammattikorkeakoulu, LappeenrannanLahden Teknillinen Yliopisto ja Oulun Yliopisto. Omistajanvaihdosfoorumi on avoinna myös muille asian edistämisestä kiinnostuneille tahoille.