Hakuohjeet

Haku yritysvälittäjän auktorisointia varten tapahtuu seuraavasti. Hakija hakee Suomen Yritysvälittäjäin ja Omistajanvaihdosasiantuntijain liitto ry:ltä oikeutta toimia sen auktorisoimana Auktorisoituna yritysvälittäjänä. Tätä tarkoitusta varten hakija haluaa osallistua auktorisointikokeeseen.  Kokeeseen valitaan kokelaat hakemusten perusteella.  Hakijan tulee toimittaa SYVL:lle joko alla oleva hakukaavake täytettynä tai täyttää hakemus tästä. 

Esikarsinnan läpäisseet hakijat kutsutaan kokeeseen sähköpostilla. Hakija ei voi osallistua kokeeseen, mikäli kaikki esikarsinnan edellytykset eivät täyty. Myös tästä ilmoitetaan hakijalle erikseen sähköpostitse.

Kokeeseen hyväksymisen edellytykset:

  • Suomen Yritysvälittäjäin ja Omistajanvaihdosasiantuntijan Liiton jäsenyys, suoraan tai välillisesti (ks. tarkemmat ohjeet SYVL:n sivuilta)
  • Kokemus yrityskauppojen tai omistajanvaihdosten teosta
  • Aktiivisuus alalla; referenssit tai muut ansiot
  • Moitteeton ja rehellinen toiminta
  • Lupa julkaista hakijan nimi, jos hänet auktorisoidaan
  • Maksettu osallistumismaksu (maksuohjeet lähetetään hakijalle sähköpostitse kokeeseen kutsun yhteydessä)

Jos käytät alla olevaa hakukaavaketta, toimita se täytettynä joko osoitteeseen info@syvl.fi tai postitse osoitteeseen Suomen Yritysvälittäjäin ja Omistajanvaihdosasiantuntijan liitto ry, Kauppiaskatu 9 b A, 20100 Turku

Auktorisoinnin hakukaavake

 

Tässä alla vielä kootusti seuraavaan auktorisointitenttiin liittyvät hakuohjeet:

1) Seuraava tentti on 29.toukokuuta  2024  klo 13 Helsingissä. Tentti kestää noin tunnin.

2) Täytä hakemus huolellisesti ja toimita se perille ennen hakuajan päättymistä. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä. Hakemukseen ei liitetä liitteitä. Jättämäsi referenssitiedot käsitellään luottamuksellisesti ja ne tullaan tarkistamaan.

3)  Kaikille hakemuksensa jättäneille ilmoitetaan asiasta sähköpostitse, ja onko hakemus tenttiin hyväksytty vai hylätty.  Ellei ilmoitusta 24.5. mennessä, selvitä onko hakemuksesi tullut perille. Tenttiin kutsutuille toimitetaan tarkemmat ohjeet tenttiin osallistumisesta noin viikkoa  ennen tenttiä.

4) Tutustu etukäteen Oppimateriaaliluetteloon ja mallitenttiin. Opiskele huolellisesti vähintään pakollinen aineisto. Auktorisointi on tarkoitettu yrityskaupan ammatilliselle, joten läpäisykynnys pidetään korkeana.

5) Yhdistyksen hallitus päättää läpäisykynnyksen jokaisen tentin kohdalla erikseen. Erittäin merkittävistä ansoista toimialalla hakija voidaan poikkeuksellisesti auktorisoida erityisillä ehdoilla hallituksen päätöksellä. Lisätietoja poikkeusmenettelystä antaa yhdistyksen hallitus.

6) Tentin tulokset ilmoitetaan hakijoille sähköpostitse ja heidän nimensä julkaistaan yhdistyksen kotisivuilla Auktorisoidut yritysvälittäjät listalla. Samalla hyväksytyille toimitetaan ohjeet jatkotoimenpiteistä. Auktorisoitujen yritysvälittäjien listalla henkilön nimi pidetään niin kauan kuin myönnetty auktorisointi on henkilön kohdalla voimassa. Nimen poistaminen listalta päättää myös oikeuden käyttää Auktorisoitu yritysvälittäjä titteliä.