Yritysvälittäjäin toimeksiannot ammattimaistuvat

Suomalaisten yritysvälittäjien asema omistajanvaihdosten ekosysteemissä vahvistuu ja tekeminen ammattimaistuu jatkuvasti. Tätä kehitystä tukeakseen SYVL on uudistamassa yritysvälittäjien käytössä olevia keskeisiä dokumentteja: yleiset toimeksiannon ehdot (SYLYTE), yritysvälitystoimeksiantosopimuksen malli ja ohje hyvästä yritysvälitystavasta.

Jatka lukemista ”Yritysvälittäjäin toimeksiannot ammattimaistuvat”

Kohti parempaa – myös omistajanvaihdoksissa

COVID-19 on hiljalleen väistymässä. Jo yli vuoden kestänyt pandemia on alkanut osoittaa taittumisen merkkejä, vaikkakin monessa maassa se vaikeuttaa edelleen elämää ja yritystoimintaa aika lailla. Onneksi Suomessa tilanne on kohtuullisen hyvä, kiitos COVID-19 -rajoitusten noudattamisen ja rokotusohjelman hyvän etenemisen. Toivottavasti kesän aikana pääsemme Suomessa kohti jo lähes normaalia tilannetta, jolloin rajoitteet vähenevät ja poistuvat lopulta kokonaan. Tämä mahdollistaisi  normaalimman yritystoiminnan myös niillä elinkeinoelämän aloilla, jotka ovat pahiten kärsineet pandemiasta sekä siihen liittyvistä rajoitteista.

Jatka lukemista ”Kohti parempaa – myös omistajanvaihdoksissa”

Hyvä yrityskaupan neuvonantaja toimii kuten viisas anoppi

Pariskunta päätti piristää yhteiseloaan teettämällä perusteellisen keittiöremontin. Kerta oli ensimmäinen ja moni asia arvelutti, jännitti ja jopa pelotti. Talvi kului monenmoisia oppaita opiskellen. Ideoita tuli ja meni. Innostus vaihtui välillä epävarmuuteen ja näkemykset törmäsivät joskus hyvinkin kovaäänisesti. Tavoitetta pidettiin kuitenkin niin tärkeänä, että alkoi syntyä kompromisseja kaakeleista, lattian materiaaleista, väreistä, kodinkoneista, budjeteista, huonekaluista ja vaikka mistä. Jotkin toisen hyväksi periksi annetut asiat hiukan kaihersivat mieliä, mutta tärkeimmät asiat olivat vastavuoroisesti saatu sovituksi. Tuleva muutos tuntui hyvältä.

Jatka lukemista ”Hyvä yrityskaupan neuvonantaja toimii kuten viisas anoppi”