Yrityksen tärkein voimavara ja omistusjärjestelyn onnistuminen

Omistajanvaihdos on yritystoiminnasta luopuvien omistajien lisäksi iso muutos myös yrityksen henkilöstölle.  Henkilöstöllä saattaa yrityskaupan yhteydessä olla esimerkiksi huoli työpaikan pysyvyydestä, monesti kun yrityskaupan yhteydessä pyritään myös toimintojen tehostamiseen. Työntekijöillä saattaa olla myös hyvin vahva sitoutuminen yrityksen aikaisempiin omistajiin, jolloin siirtymistä uuden omistajan palvelukseen ei pidetä välttämättä aina mielekkäänä.  Yrityskulttuurin mahdollinen muuttuminen omistusjärjestelyn yhteydessä voi olla myös kriittinen tekijä; yritykselle tärkeät henkilöt saattavat pohtia haluavatko he jatkaa edelleen vai olisiko jo aika tehdä jotain muuta täysin uudessa työpaikassa.

Jatka lukemista ”Yrityksen tärkein voimavara ja omistusjärjestelyn onnistuminen”

Ylläpidä yrityksesi kilpailukykyä!

Miksi muutoksen näkeminen on tärkeä kilpailukyvyn kannalta?
Viimeiset pari vuotta ovat olleet yritystoiminnalle erittäin haastavia. Useat ulkoiset tekijät ovat lisänneet epävarmuutta ja myös heikentäneet tiettyjen toimialojen kilpailukykyä. Vielä hetki sitten näytti siltä, että COVID-19 tilanne saadaan hallintaan ja paluu uutteen normaaliin odotti. Ennusteiden mukaan kansantalouden positiivinen vire olisi pitänyt edelleen jatkua. Lievää epävarmuutta oli nähtävissä sekä inflaation että koron nousun kautta. Lähtökohtaisesti yleinen ilmapiiri ja markkinaodotukset olivat positiivisen odottavia.

Yksi yö muutti tilanteen, ja se mitä ei uskottu tapahtuvaksi tapahtui. Venäjä käynnisti sotatoimet Ukrainassa helmikuussa ja sen seurauksena kaikki talousennusteet ovat menneet uusiksi. Lännen Venäjälle määräämät kauppapakotteet, poltto- ja raaka-aineiden hinnan nousu ja kuluttajien ostokäyttäytymisen muutos heittävät nyt synkän varjon tulevaisuuden näkymiin. Liiketoimintaympäristö on todellakin muuttunut. Tämän seurauksena taloustieteilijät nostivat keskusteluun termin stagflaation, joka otettiin käyttöön 1970-luvulla. Stagflaatio tarkoittaa taloustilannetta, jossa yhdistyvät lama, korkea inflaatio ja korkea työttömyys.

Yllä kuvattua muutosta on varmasti vaikea ennustaa. Uskon, että oikean käsityksen pystyy muodostamaan vain melko harva yritys. Se onko tilannetta kyetty yrityksissä hyödyntää jää nähtäväksi.

Jatka lukemista ”Ylläpidä yrityksesi kilpailukykyä!”

Ratkaisun avaimia omistajanvaihdosten edistämiseen on jo olemassa

Suomessa on merkittävä määrä menestyviä yrityksiä, joille tarvitaan ostajia ja jatkajia, nyt ja lähivuosina. Samaan aikaan Uusyrityskeskusten neuvonnassa käy vuositasolla 13 000 asiakasta, joiden haaveena on oma yritys. Uusyrityskeskusten yritysneuvojilla on varteenotettava mahdollisuus saada oman asiakaskuntansa myyjät ja potentiaaliset ostajat kohtaamaan. Mutta mitä pitäisi tapahtua vielä sitä ennen?

Jatka lukemista ”Ratkaisun avaimia omistajanvaihdosten edistämiseen on jo olemassa”

Tutkittu tieto Ostaja- ja Jatkajakoulun perustana

Seinäjoen ammattikorkeakoulu on tehnyt pk-yrityksiin omistajanvaihdoksiin liittyvää tutkimusta vuodesta 1999 lähtien. Visiomme on, että suomalainen pk-omistajanvaihdosten edistämisen ekosysteemi pohjautuu tutkittuun tietoon ja että tuo ekosysteemi olisi maailman paras. Yksi tärkeä elementti tutkimustiedon hyödyntämisessä on, että sitä käytetään koulutuksen ja valmennuksen perustana. Lukuisten pk-yritysten omistajanvaihdoksiin keskittyvien tutkimusten jatkojalosteena on kehitetty ja parhaillaan pilotoidaan Jatkajakoulun ja Ostajakoulun konsepteja.

Jatka lukemista ”Tutkittu tieto Ostaja- ja Jatkajakoulun perustana”

Yrittäjä ota ensiaskel kohti omistajanvaihdosta ja tee nettitesti! Tukea päätöksillesi saat yrityskummeilta

Lounaspöytäseurakseni istui paikallinen yrittäjä. Kysyin häneltä keskustelun lomassa, jopa vähän yllättäenkin, oletko muuten koskaan miettinyt yrityksesi myyntiä? Empimättä hän vastasi, että tietysti olen. Mutta mitä minä sitten tekisin, jos myisin yritykseni? Yrittäjän vastaus oli hyvä muistutus itsellenikin, että pelkkä bisneksen kunnossa olo ei riitä. Myös yrittäjän on oltava myyntikunnossa. Yrittäjällä on oltava näkemys tulevaisuuden tekemisestä, esimerkiksi uusi harrastus tai bisnesidea.

Moni varmasti tunnistaa samanlaisia tapauksia. Yrittäjän olisi ryhtyä viemään omistajanvaihdosasiaa eteenpäin, mutta tuntuu, että hänen on vaikea tarttua härkää sarvista ja lähteä konkreettisesti edistämään asiaa. Liian usein jäädään hautomisen asteelle, eikä päästä ajattelua pidemmälle ja huonoimmillaan päädytään siihen, ettei ole enää mitään myytävää.

Jatka lukemista ”Yrittäjä ota ensiaskel kohti omistajanvaihdosta ja tee nettitesti! Tukea päätöksillesi saat yrityskummeilta”