Palveluja omistajanvaihdoksiin

Yrityskauppapaikkoja ja apua omistajanvaihdoksiin

Tällä sivulla esitellään jäsenistön tuottamia omistajanvaihdos- ja yrityspalveluja. Kaikilta jäseniltä saat myös maksutonta neuvontaa, joten ota rohkeasti yhteyttä.

Kauppapaikkoja

Firmakauppa
Firmakauppa.fi on pienten yritysten omistajanvaihdoksiin erikoistunut ilmainen ja luotettava markkinointikanava. Firmakauppa.fi on markkinapaikka mikroyrityksille, joiden hintapyyntö on alle 200.000 euroa. Palvelusta löydät lisäksi tukipalveluita, muun muassa yrityksen arvonmääritystä sekä puhelinneuvontaa. Myyntikohteita Firmakaupassa on jo lähes 900 ja ostoilmoituksia yli 300. Tämän ilmaisen palvelun tarjoaa Suomen Yrityskaupat Oy.

Yrityspörssi
Yrityspörssi on kohtaamispaikka verkossa yritysten myyjille ja ostajille. Palvelussa voit jättää yrityksen myynti- ja ostoilmoituksia sekä kertoa palveluistasi yrityskauppoihin liittyen. Myyjät saavat enemmän näkyvyyttä ilmoituksilleen, ostajat saavat kattavamman kuvan yritystarjonnasta ja palveluntarjoajat saavat omille palveluilleen näkyvyyttä.

Myytäviä kohteita, ostajia, yrityskaupan palveluita

Fibren
Fibren on yritysvälittäjä, joka on erikoistunut toimitilojen myyntiin, vuokraukseen ja arviointiin sekä kiinteistökehitykseen Länsi-Uudella maalla ja erityisesti Lohjan ja Vihdin seudulla.

Fonda yrityskaupat
Fonda Yrityskaupat on yritysvälittäjä, joka lisäksi valmentaa yrityskauppaan ja sukupolvenvaihdokseen sekä tuottaa yrityskauppaan liittyviä due diligence tarkastuksia.

Pirkanmaan Yritysvälitys
Pirkanmaan Yritysvälitys toimii yritysvälittäjänä pääasiassa Pirkanmaalla. Pirkanmaan Yritysvälityksestä saat lisäksi arvonmäärityksiä tai muita yritysjärjestelyihin liittyviä asiantuntijapalveluita.

PJ Maa Partners
PJ Maa Partners on yrityskauppoihin, erilaisiin yrityksen omistusjärjestelyihin ja yrityskehittämiseen erikoistunut asiantuntijayritys.

Suomen Yrityskaupat
Suomen Yrityskaupat Oy on Suomen suurin yritysvälittäjä. Suomen Yrityskaupat toimii valtakunnallisesti ja tarjoaa kaikki omistajan- ja sukupolvenvaihdokseen liittyvät palvelut edullisesti kaiken kokoisille yrityksille. Sen palveluista tavoitat yli 300 ostokohdetta ja 25 000 ostosta kiinnostunutta tahoa.

Valhalla Invest Oy
Yritysvälittäjä PK-seudulla.

Coutsi
Ratkaisumme sopivat erityisesti kun etsit uusia ideoita ja ratkaisumalleja myynnin ja markkinoinnin kehittämiseen, hallinnon ja tuotannon organisointiin ja tehostamiseen sekä yrityksesi tulevaisuuden selkeyttämiseen.

Focuzd Oy
Tärkeä kauppa ansaitsee parhaan palvelun.
Keskeisintä on perehtyneisyys ja keskittyminen.
Näiden tuloksena kaupanteko etenee ripeästi.

Tulosjärjestelyt Partners Oy
Yrityskauppoihin ja juridiikkaan erikoistunut asiantuntijayritys.
Talouden ja juridiikan osaamisemme antaa meille tehokkaat työkalut yrityksesi pienten ja suurten tarpeiden täyttämiseksi – aina juridisesta neuvonannosta yrityskauppoihin.

Mergera Partners

Alustava neuvonta, neuvonta eteenpäin

Ladec Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy
LADEC antaa omistajanvaihdoksissa neuvontaa Lahdessa, Asikkalassa, Hartolassa, Hollolassa, Iitissä, Orimattilassa ja Padasjoella. Lisäksi LADEC auttaa toimivia yrittäjiä ja yrityksiä kaikissa yrityksen perustamiseen, kasvuun, kehittämiseen ja kansainvälistymiseen sekä sijoittumiseen liittyvissä asioissa.

Kokkolanseudun Kehitys Oy KOSEK
Kokkolanseudun Kehitys Oy KOSEK on Kokkolan kaupungin ja Perhon kunnan omistama elinkeino- ja kehitysyhtiö. KOSEKin päätehtävät ovat yritysten elinkeinoneuvonta ja seudun kehittämistoiminta. KOSEKista saat maksutonta neuvontaa omistajanvaihdoksiin.

Itä-Savon Uusyrityskeskus
Itä-Savon Uusyrityskeskus auttaa ja neuvoo asiakkaitaan kehittämään yritysideaansa toimivaksi liiketoimintasuunnitelmaksi, jotta perustettavalla yrityksellä olisi mahdollisimman hyvät edellytykset kannattavaan toimintaan. Uusyrityskeskuksen palvelu on maksutonta, ehdottoman luottamuksellista ja asiantuntevaa. Palvelumme kohderyhminä ovat perustettavat ja 0-3 vuotta toimineet yritykset. Palvelemme myös yritysten omistajanvaihdostilanteissa niin luopujan kun jatkajan apuna.

Omistusjärjestelyt

Confidentum Oy
Confidentum toteuttaa omistusjärjestelyjä, yhtiörakenteen muutoksia sekä sukupolvenvaihdoksia – huolellisesti ja ymmärrettävästi.

Juridiikka

Asianajotoimisto Heikkilä & co Oy
Asianajotoimisto Heikkilä & co:lla on kaksi painopistealuetta: yritysten ja yrittäjien lakiasiat sekä asumiseen, kiinteistöihin ja rakentamiseen liittyvä juridiikka.

Verotus- ja talouskysymykset

Fiscales
Fiscales on verotuskysymysten erikoisosaaja. Palvelut kattavat kaikki yritysverotuksen muotoihin liittyvät kysymykset.

Oppaita, kirjoja 

Huom. tutkimukset löydät tästä

PK-yrityksen omistajanvaihdosopas

Enter Vol 2 — nuorille yrittäjille ja opiskelijoille

Exit Vol 2 — sukupolvenvaihdosta suunnitteleville

Enter Vol 1 — nuorille yrittäjille ja opiskelijoille

Exit Vol 1 — sukupolvenvaihdosta suunnitteleville

How to Value a Business and Save Your Own Shirt: The real world practice of valuing, buying and selling companies

Vaikutuskanavia

Omistajanvaihdosfoorumi
Omistajanvaihdosfoorumin tavoitteena on yrityskauppojen vauhdittaminen. Tarkoitusta varten on käynnistetty hanke, jonka rahoituksesta puolet tulee työ- ja elinkeinoministeriöstä ja toisesta puolesta vastaavat Elinkeinoelämän keskusliitto, Suomen Yrittäjät, Finnvera, Business Finland, Fennia-konserni ja Elo, Nordea, Danske Bank, Keskuskauppakamari, Suomen uusyrityskeskukset ja Suomen Yrityskaupat. Ov-foorumissa ovat mukana myös SEKES, Suomen Yrityskummit ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu. Hanke käynnistyi keväällä 2018 ja se kestää noin kolme vuotta. Omistajanvaihdosfoorumi ohjaa hanketta.

Transeo; European Association for SME Transfer
Transeo kannustaa ja edistää hyvien käytäntöjen vaihtoa asiantuntijoiden välillä Euroopan pk-yritysten omistajanvaihdosten edistämiseksi. Transeo lisää tietoisuutta omistajanvaihdoksista alueellisella, kansallisella ja Euroopan tasolla sekä tekee ratkaisuja ja hankkeita, joilla edistetään omistajanvaihdoksia Euroopan tasolla. Suomesta jäseninä ovat Suomen Yrittäjät, Confidentum Oy ja Suomen yrityskaupat. Sakari Oikarinen Confidentum Oy:stä on yhdistyksen hallituksen jäsen.